søndag den 20. september 2009

Paradisæble -malus baccata- En kryddersnaps husets frue værdsætter

Der findes over 30 sorter af paradisæbler i Danmark. Alle sorter kan bruges til fremstilling af kryddersnaps. Sorter med store frugter er nok at foretrække.  Frugterne kan plukkes fra midten af september. Indholdet af pektin er stort, så smagen af frugten  direkte fra træet er ikke indbydende.

Opskrift
Skær frugten i 1/4
Hæld dem i et glas med stor åbning
Sæt dem i fryser i mindst en dag, herefter
Hæld vodka over
Tilsæt en lille smule honning
Ryst glasset, så honningen bliver opløst
Trækketid: omkrig 3 måneder
Fortynd essensen efter egen smag

Er tålmodigheden til stede, så vinder essensen i smag ved længere lagringstid

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Hej Uffe
Jeg har haft held med at hælde snaps over de hele æbler og sætte hele herligheden i fryseren nogle dage, så sprænges æblerne og smagen trækkes ud, når du lader den stå i nogle måneder.
Hilsen Rudolf